Арнольд Шварценеггер переніс складну операцію на серці

Арнольд Шварценеггер переніс складну операцію на серці

Відомий голлівудський актор, бодибілдер та колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер поділився із шанувальниками несподіваною новиною — він, як і його найвідоміший кіноперсонаж, частково став машиною. Це сталося, коли через вроджену хворобу серця йому зробили операцію та встановили кардіостимулятор, пише Daily Mail.

У соцмережі 76-річний актор повідомив, що йому на деякий час доведеться припинити звичні заняття у спортзалі.

Як пише Daily Mail, актор і політик не хотів розповідати про свій стан, адже на його батьківщині у Австрії не прийнято ділитися проблемами зі здоров'ям.

«Мушу вам сказати, що просто розповісти це всім вам суперечить моєму вихованню в Австрії, де ніхто і ніколи не говорив про медичні проблеми. Усе, що пов’язано зі здоров’ям, трималося при собі», — поділився він.

Однак він регулярно отримує різні питання від шанувальників, які мають таку саму вроджену проблему як і в нього (двостулковий аортальний клапан), а тому він вирішив висвітлити цю тему. Його серце потребувало встановлення кардіостимулятора, оскільки рубцева тканина від однієї з попередніх операцій спровокувала порушення серцевого ритму. Саме така вада серця вже вбила його матір та бабусю.

«Я все ще тут завдяки медичним інноваціям та завдяки тому, що дуже старанно підтримував зв’язок зі своїми лікарями та прислухався до них. Моя мати відмовилася від операції із заміни клапана. Але тоді єдиним варіантом було відкрите серце. Сьогодні вони замінюють клапани інвазивними процедурами, коли ви можете повернутися додому того ж дня», — розповів легендарний Шварц.

Читайте також