Американські вчені знайшли докази штучного походження COVID-19

Американські вчені знайшли докази штучного походження COVID-19

В коронавірусної інфекції SARS-CoV-2 є генетичний слід, якого немає природний коронавірус. Про це говориться в статті доктора Стівена Куея і професора фізики Каліфорнійського університету в Берклі Річарда Мюллера, яку опублікували у виданні The Wall Street Journal.

Американські вчені знайшли у нового коронавірусу послідовність геномів в комбінації CGG-CGG, яка вкрай рідко зустрічається в природі. Куей і Мюллер стверджують, що у природних коронавірусів такої послідовності немає, а нова інфекція не могла так просто сама її отримати.

– У всьому класі коронавірусів не знайшлося комбінації CGG-CGG, яка виникла б природним шляхом. Звичайний спосіб придбання вірусами нових навичок в цьому випадку не працює. Прихильники того, що патоген перейшов до людини від тварини, повинні пояснити, чому новий коронавірус під час мутації і рекомбінації вибрав найменш бажану послідовність? Чому вірус повторив комбінацію, яку зробили б дослідники в лабораторії? Ви вірите, що це сталося випадково?, – говориться в статті.

Ще одним «доказом штучного походження» коронавірусу вчені зі Сполучених Штатів назвали велику відмінність в його генетичній різноманітності.

 

Джерело: wsj.com

Читайте також