Завозила прекурсори з Єгипту: ховала їх в упаковках з-під порошку

Завозила прекурсори з Єгипту: ховала їх в упаковках з-під порошку

На Рівненщині працівники СБУ затримали мешканку Хмельниччини, яку підозрюють у ввезенні в Україну прекурсорів в упаковках з-під прального порошку. Жінка раніше вже мала судимість за контрабанду заборонених речовин. Контрабандистку затримали, коли вона приїхала до свого пособника в Рівне по аванс на перевезення наступної партії заборонених речовин.

За даними слідства, у лютому цього року вона запропонувала клієнту свої послуги із перевезення прекурсорів з Єгипту до України з приховуванням від митного контролю. Чоловік погодився і заплатив понад 400 тис. грн та 1800 доларів за товар і транспортні витрати. Вже у березні хмельничанка полетіла до Єгипту, а доставку псевдоефедрину організувала через Італію. Зокрема, вона передала одному з приватних перевізників кілька сумок з продуктами та, нібито, пральним порошком. Передачу клієнт забрав на території України. Проте, правоохоронці почали документувати злочин ще на етапі його підготовки.

- Працівники СБУ затримали організаторку наркобізнесу, яка переправила до регіону партію псевдоефедрину загальною вагою 13,5 кг на понад три мільйони гривень. Як встановило розслідування, фігурантка особисто відправляла "продукцію" з-за кордону, а потім "супроводжувала" її збут на території України. Щомісяця наркоторговці сподівались отримувати прибуток у понад 70 тисяч доларів, - повідомила речниця УСБУ в Рівненській області Анна Свінціцька-Савчук.

Під час обшуків у помешканні жінки виявили: нарковмісні пігулки, гроші, автомобілі, якими розвозили прекурсори "замовникам".

Жінці вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБ України в Рівненській області.

Читайте також