Вбивство поліцейського Зарецького: підозрювані планували втечу за кордон

Вбивство поліцейського Зарецького: підозрювані планували втечу за кордон

Військовослужбовці, яких затримали на Одещині за підозрою в розстрілі поліцейського патруля під Гайсином на Вінниччині, планували втечу з України, повідомляє Нацполіція.

За даними правоохоронців, батько і син ховалися в закинутій будівлі, мали намір поїхати за межі України. Про причини нападу на поліцейських, затримані пояснюють, що перевозили бойові гранати і нібито це стало причиною. Але як це було насправді, встановить слідство, коли буде знайдено ці речові докази.

Як відомо, 20-річний поліцейський Максим Зарецький встиг перед смертю поранити старшого з затриманих, батька, але він не потребує госпіталізації. Наразі Нацполіція разом з працівниками Служби безпеки України перевіряють причетність затриманих до діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

У поліції також розповіли, що раніше під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали автомобіль зловмисників. В автомобілі було зафіксовано сліди крові, які свідчили про те, що один з нападників був поранений. Також поліцейські вилучили закривавлений одяг, взуття фігурантів, документи та інші речові докази.

У ДБР повідомили, що причетні до розстрілу поліцейських втекли з військової частини.

19 квітня 2024 року батько та син самовільно покинули військову частину в Одеській області, повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Їм повідомили про підозру.

Перевіряють інформацію щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

За вбивство 20-річного поліцейського Максима Зарецького (інший поліцейський отримав важкі поранення) обом затриманим загрожує довічне ув'язнення.

Читайте також