"Попри все — я намагаюсь усміхатися"

Олександр Булава — боєць 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, штурмовик з Дніпропетровщини. До повномасштабної війни будував будинки. Після — воював у лавах Збройних сил України на всіх напрямках фронту. Восени 2023 року він отримав поранення, внаслідок якого нині пересувається у кріслі колісному та проходить реабілітацію на Рівненщині.

29-річний Олександр родом з Павлограда, що на Дніпропетровщині.

- Я займався будівництвом у промисловому обсязі — другорядних приміщень, новобудов, будинків. Близько пів мільйона квадратних метрів готової роботи зроблено. До того, як потрапити на будівництво, я займався музикою, був діджеєм. Ми робили тусовки, відпочивали, веселились, збирали людей в місті, круту музику слухали. Я б дуже хотів повернути той час, коли ми всі збиралися, - розповідає Олександр.

За його словами, після початку повномасштабного вторгнення РФ вся робота зупинилася.

- Оскільки я з Павлограда, там до бойових дій було близько 200 кілометрів. Мене спочатку не брали до ЗСУ, а потім все ж вирішили, що я там потрібен. Дали мені повістку і відправили на навчання у Британію. Там я проходив бойовий курс з піхоти, мінування та іншого. Це був найкращий місяць в моєму житті. З 7.00 і до 19.00 ми бігали, стрибали, стріляли, навчалися, слухали — все, аби максимально поглинути знання – каже боєць.

Психологиня Олександра Булави Софія Гладюк розповіла:

 - Налаштування у нього прекрасне. Каже, що відновиться на всі 100%. Ми, як психологи, в такій ситуації маємо допомогти людині зрозуміти, що відбувається, не уникати того, що зміни є і в особистості, і в психологічному стані. А спробувати подивитися на реальність, якою жорстокою вона б не була, спробувати від чогось відштовхнутися, щоб далі реабілітуватися, відновлюватися.

- Попри все, що довелось пройти в цьому житті, я намагаюсь усміхатися, для мене усе вже позаду. Наші хлопці роблять фантастичні речі. Вони тримаються, а це дуже важко, багато коштує, багато життів. Та все ж — ми робимо свою справу, - каже Олександр.

Олександр Булава має нагороду "Золотий Хрест" та відзнаку "За звитягу".

Читайте також