Яна та Єва мріють і діють

Яна та Єва мріють і діють

Карантин змушує нас менше спілкуватися з людьми наживо. Не знаю, що було б і як би ми пережили карантинні обмеження років із 25 тому, коли ні про Інтернет, ні про мобільні телефони ніхто і не чув. А саме за допомогою цих речей нині маємо можливість спілкуватися, не порушуючи карантину. Мало того, креативні, розумні люди в Інтернеті організовують цікаві флешмоби, благодійні акції тощо.

Сім’я Оксани та Богдана Романовичів відома далеко за межами Гощі. Вона — красива, молода й талановита педагог, він — відомий спортсмен-тренер, вихователь цілої плеяди спортивних зірок. Це неймовірний тандем. Неймовірний ще й тому, що поруч із ними, переймаючи від мами й тата все найліпше та найдобріше, зростають дві розумниці-донечки Єва та Яна. Саме дівчатка нещодавно за підтримки батьків організували в мережі Фейсбук розпродаж книжок та фотоконкурс «Мрії збуваються».

— Мрії збуваються тоді, коли ти щось робиш для їхнього здійснення, — сказали Єва та Яна Романович у відеозверненні до мешканців краю. — А коли ти просто сидиш без діла у телефоні і думаєш, що все збудеться без твоєї допомоги, то ти помиляєшся. Ми — МРІЄМО і ДІЄМО! Ми вже знаємо, що читання — це найкраще навчання, тож читаємо залюбки і хочемо запропонувати вам долучитися до нашої читацької традиції. Віримо, книжечки допоможуть вам поринути у яскравий дитячий світ, а там дуже цікаво!

І справді, ідея сподобалася нашим краянам. Виставлені на продаж книжки викупили протягом кількох годин.

— Зазвичай усі речі, з яких діти виросли, ми віддаємо в дитячий будинок. Цього разу в зв’язку з карантином не ризикнули їхати в сиротинець. Під час планового перебирання речей виникла ідея, що одяг можна передати комусь у село, а от книжок, які б десь валялись без діла, стало шкода, — розповіла нам Оксана Романович. — Спочатку думали роздати їх бажаючим, але дівчатка запропонували продати (збирають кошти на здійснення своєї мрії) та запропонували провести фотоконкурс. Донечки самі склали діалог і поки я була на заняттях із фітнесу, зняли відео. Мені лишилося лише у відеоредакторі змонтувати його.

Ідея Єви та Яни так захопила наших земляків, що дівчаткам довелося до початкових семи лотів додати ще кілька, щоб не образити нікого з учасників розпродажу-фотоконкурсу.

Олександр ФОРМАНЧУК, «Голос України»

Читайте також