Як диня допомагає схуднути та зберегти молодість

Як диня допомагає схуднути та зберегти молодість

Диня — сезонний продукт, який люблять за солодкий смак. Однак цей фрукт має чимало корисних властивостей і вітамінів.

На початку осені: дині стають солодкими, їх можна додавати в різні страви або вживати в натуральному вигляді. До того ж, вони дуже корисні. Окрім аромату і приємного смаку, у дині є багато переваг для здоров'я. Вона дуже корисна через високий вміст вітамінів і поживних речовин.

Диня багата клітковиною, тому стимулює роботу кишечнику.

Плід містить фолат, вітамін К і магній, які життєво необхідні для здоров'я кісток.

Диня знижує кров'яний тиск через високий вміст калію.

Вона багата водою і електролітами, що корисні для підтримки балансу рідини в організмі.

Диня містить вітамін С, який сприяє виробленню колагену і може захистити вашу шкіру від сонячних променів. Окрім цього, аскорбінова кислота зміцнює імунітет.

Плід містить лютеїн і зеаксантин, два антиоксиданти, які, як відомо, підтримують здоров'я очей і покращують зір.

У дині багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А. Отже, вона запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань і діабету, знижує рівень холестерину в крові й запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.

Однак диня протипоказана матерям, які годують груддю (може спровокувати у малюка розлади травлення), при цукровому діабеті, виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки. Також не варто вживати диню при кишкових розладах.

Якщо здоровий стан ваших нирок і жовчного міхура не підтверджені діагностично, то ви не знаєте напевно, чи є у вас пісок або навіть каміння в цих органах. Захоплення динею може зрушити їх і закінчитися хірургічним втручанням.

Через те, що в дині багато клітковини, вона є важким продуктом. Якщо змішати диню з алкоголем, ви практично гарантовано отримаєте діарею. З цієї ж причини диню не можна запивати холодною водою і особливо кислим молоком, кефіром і йогуртом.

Калорійність дині — 34 ккал на 100 г продукту. Вживати диню потрібно між основними прийомами їжі (за 2 години або через 2 години після їжі), інакше настане відчуття тяжкості в шлунку.

Не варто їсти понад 300 г динної м'якоті в день.

Диню застосовують для косметичних процедур — масок і обгортань, вона покращує структуру волосся і додає їм блиску і сяйва, лікує вугрові висипання та інші запалення на шкірі.

Диня є у динній монодієті і в різних розвантажувальних днях, а також її активно використовують у фруктово-ягідній дієті. Зручність дині в тому, що, завдяки наявності великої кількості клітковини вона дає відчуття швидкого насичення, яке довго не минає. Проте використовувати її як основний інгредієнт в період дієти потрібно не довше трьох днів.

Читайте також