Яблучний відвар із лавровим листям — для пониження холестерину

Яблучний відвар із лавровим листям — для пониження холестерину

Цей цілющий напій приготувати зовсім не складно. Лаврове листя має потужні антибактеріальні властивості. Тож його застосовують для поліпшення стану суглобів, органів травлення (особливо шлунка та кишечнику), для підвищення імунітету.

Яблука містять важливі антиоксиданти, що захищають клітини від передчасного старіння, органічні кислоти (сприяють розчиненню та виведенню шкідливих солей), а також пектини (очищають від шлаків, жирів і важких металів).

Яблучно-лавровий відвар допомагає нормалізувати рівень холестерину, поліпшити стан суглобів, органів травлення, імунної системи, сечового міхура, а також позбутися запальних процесів в організмі.

Як приготувати цей напій?

Пів яблука дрібно порізати, залити 0,5 л води, додати 1 сухий лавровий листок, варити на слабкому вогні 10 хвилин. Випити протягом дня за 2-3 рази. Для посилення ефекту можна додавати трішки меду та кориці. Курс — 2 тижні. Після місячної перерви можна повторити.

Протипоказання: гломерулонефрит, алергія, вагітність, загострення хвороб органів травлення, вживання ліків для зниження цукру чи заспокійливих (оскільки лаврове листя теж має такі властивості), індивідуальна непереносимість.

Перед застосуванням будь-яких рецептів і рекомендацій обов’язково порадьтеся з лікарем.

Читайте також