"Я дуже люблю читати": учениця із Здолбунова набрала 200 балів у НМТ

Учениця Здолбунівського ліцею №2 Влада Ковальчук єдина у Здолбунівській громаді набрала 200 балів з одного предмета у цьогорічному Незалежному мультипредметному тестуванні.

Українська література, з якої випускниця отримала максимальний бал, не є обов'язковим у переліку НМТ, однак дівчина обрала її як додатковий предмет.

- Я дуже люблю читати. У моїй сім’ї книги читають усі, в нас є маленька бібліотека. Українську літературу полюбила відразу, адже у мене була чудова, неймовірна вчителька, яка підтримала моє захоплення книгами. Вона так емоційно розповідала про письменників, пояснювала кожен твір та характер персонажа, що хотілось перечитувати твори зі шкільної програми повністю, а не скорочену версію. Восени 2023 року я довго думала, який предмет обрати як додатковий. Вирішила здавати українську літературу, тому що була впевнена, що отримаю високий бал, і це допоможе мені зі вступом на бажану спеціальність. Здобувати вищу освіту планую у сфері ІТ. Та своє хобі - писати - полишати не буду. Кожна прочитана книга надихає на творчість, - розповіла Влада Ковальчук.

- Влада - це та унікальна дитина, яка читає книги. Я пам’ятаю її ще з 5-6 класу, коли вона не лише читала твори зі шкільної програми, але й приносила книги до школи з домашньої бібліотеки, щоб поділитись враженнями. Здобути найвищий бал Владі допомогла праця, її наполегливість та безмежна любов до літератури, - говорить вчителька української літератури Олеся Дученко.

Читайте також