Відкладення солей на шиї: допоможуть компреси, відвари, настоянки

Відкладення солей на шиї: допоможуть компреси, відвари, настоянки

Малорухливий спосіб життя може призвести до захворювання, яке у народі називають «удовиним горбом». Ідеться про відкладення солей на шиї.

Ця хвороба погіршує мозковий кровообіг, що може зумовити навіть інсульт, створює дискомфорт, ще й негативно позначається на зовнішньому вигляді. Тож, щоб запобігти утворенню «вдовиного горба», потрібно підтримувати хорошу фізичну форму.

Якщо ж він все-таки розвинувся, позбутися його допоможе комплексне лікування. На ранній стадії основним методом є фізіотерапія: електротерапія, ультразвук тощо. Подальше лікування може поєднувати ін’єкції та спеціальну гімнастику.

Ефективні рецепти має й народна медицина.

Медово-сольовий компрес: змішати мед із сіллю (по столовій ложці). Приготовлену кашку загорнути в бинт і, приклавши до болючого місця, зав’язати вовняною хусткою. Курс лікування — до поліпшення стану.

Квасолевий відвар: у літрі води зварити 5 столових ложок квасолі. Гарячу каструлю з квасолею загорнути в ковдру, настояти ніч, зранку процідити. Пити по 400 мл відвару в день до поліпшення стану.

Настоянка аспіринова: 10 розтовчених на порошок пігулок аспірину залити 250 мл горілки. Залишити в темному місці на дві доби. Цією сумішшю розтирати проблемні місця після масажу. Можна також робити компреси.

Настоянка лаврового листя: суміш подрібненої кори верби і бузку (по дві столові ложки), столову ложку лаврового листя залити 500 мл спирту. Додати 50 мг камфорного спирту й поставити в темне місце на три тижні, щодня збовтуючи. Готову настоянку процідити й щодня розтирати нею шию.

Мазь на салі: змішати несолоне сало, квітковий мед і «Трійний» одеколон (по 100 г). Додати чайну ложку 70-відсоткового оцту. Добре перемішати й залишити до повного розчинення всіх твердих частинок. Одержану мазь зберігати в холодильнику. Вранці й на ніч змащувати нею хворі місця.

Читайте також