Весілля у госпіталі: на Рівненщині одружився боєць штурмового полку Нацполіції

Весілля у госпіталі: на Рівненщині одружився боєць штурмового полку Нацполіції "Сафарі"

У Рівненському госпіталі ветеранів війни поранений військовик одружився із своєю коханою. Вони разом вже понад сім років, і війна не стала на заваді їхньому коханню, а навпаки - зміцнила його.

Андрій Печенюк - колишній правоохоронець, боєць штурмового полку Нацполіції "Сафарі" Катерина Кураченко - працівниця банку. Познайомилися вони на зимовому пікніку у колі друзів та рідних. Покохали один одного. Весілля планували давно, але на заваді стала війна. Андрій пішов захищати державу та пообіцяв: коли повернеться вони одружаться.

- Думав, що загину на полі бою, але вижив і одружився, — розповів Андрій Печенюк. - Я був впевнений, що помру. Як вижив — не знаю. Ті побратими, які тягнули мене ще під обстрілами, до речі, далеко, то казали, що більше не понесуть, бо я — важкий.

Військовик пригадав день, як у 2023 році під час виконання бойового завдання отримав поранення на Донеччині.

- Коли прийшла моя евакуаційна група, тактичний медик мене трохи "залатав", поклав у нору і в ту нору прилетіло. І мене засипало, мене, як розповіли побратими, ще відкопували. Ну це, ніби як "вбили б і поховали", — каже штурмовик.

В обласному госпіталі ветеранів війни Андрій освідчився коханій Катерині. Тут же вони й одружилися.

- Вона мене у всьому підтримує. Вона — моє життя, — зізнався військовослужбовець.

Зі слів Катерини, букет та сукню майбутньому чоловікові до весілля не показувала.

- Він справжній чоловік, він дуже гарний, добрий. Напевно, ось ці всі якості мені сподобались відразу, - розповідає Катерина.

Запропонувала молодятам побратися в медзакладі та організувала церемонію речниця обласного госпіталю ветеранів війни Інна Львівська.

- Мені Андрій відповів: «Я маю плани, коли стану на ноги — зробити пропозицію». І так сталося, що через тиждень після пропозиції у госпіталі він відчув тиск у ногах, - каже Інна.

Андрій Печенюк родом з Житомирщини, служив в штурмовому полку Нацполіції "Сафарі". У його складі в липні 2023 року потрапив на фронт, в січні — отримав поранення і його направили на лікування в госпіталь на Рівненщину.

Зі слів лікаря фізичної та реабілітаційної медицини Дмитра Разкевича, за цей час, його фізичний стан покращився:

- Пацієнт має травму спинного мозку. Він ще в нас буде проходити декілька реабілітаційних циклів, які допоможуть набуті навички зафіксувати.

Асистентка фізичного терапевта Діана Міськевич додала:

- Коли Андрій приїхав, він був маломобільним пацієнтом. Зараз може самостійно повертатися, позиціонувати себе, пересідати без дошки. Спочатку він був не дуже вмотивований, але, коли побачив результат наших занять, він став більш вмотивованим, і зараз він активно працює, сам говорить, що він хоче, що він бажає, які в нього цілі, й ми дослухаємося.

Молодята вже планують своє майбутнє. Мріють про власний будиночок, який, до речі, Андрій спроєктує самостійно, адже він до того всього ще має освіту будівельника, а з дизайном йому допомагатиме дружина.

Ну і, звичайно, молоді мріють про якнайшвидше відновлення Андрія, медики кажуть: боєць дуже сильний духом, і прогрес у нього відповідний. Коли чоловік завершить лікування у госпіталі, хоче відіграти ще одне пишне весілля, тільки цього разу із батьками та рідними молодят.

Читайте також