Вчені довели, що відсутність риби у раціоні людини сильніше шкодить її здоров’ю, ніж паління

Вчені довели, що відсутність риби у раціоні людини сильніше шкодить її здоров’ю, ніж паління

Нестача риби у раціоні людини дуже негативно відбивається на її здоров’ї.

Вчені довели, що відсутність риби у раціоні людини сильніше шкодить її здоров’ю, ніж паління. Нестача риби у раціоні людини дуже негативно відбивається на її здоров’ї.

Якщо людина не вживає щодня жирну рибу, то тривалість її життя може скоротитися більше, ніж якби вона палила. До такого несподіваного висновку дійшли дослідники з Канади, інформує Ukr.Media.

Брак жирних кислот Омега-3 у дієті скорочує тривалість життя сильніше, ніж паління, як показало дослідження. Його автори виявили, що якщо шкідлива звичка, що пов’язана з тютюном, скорочує тривалість життя, у середньому, на 4 роки, то відсутність у раціоні достатньої кількості жирних кислот, що зустрічаються у таких видах риби, як форель або оселедець, зменшує її на 5 років.

Жирні кислоти відомі своїм корисним впливом на серце, вони також скорочують кількість згустків крові. Якщо у організмі людини відзначається рівень цих жирних кислот від 8 % більше, то він вважається гарним, середнім — від 4 % до 8 %, а низьким — менший за 4 %. Автори дослідження відзначають, що у Японії, де середньостатистичний рівень жирних кислот Омега-3 у населення значно вищий за 8 %, очікувана тривалість життя на 5 років більша, ніж навіть у США. А там рівень кислот Омега-3 у середньої людини нижчий за 5 %.

Саме тому, якщо ми активно включаємо у свій раціон жирну рибу та інші продукти, що містять жирні кислоти Омега-3, то це може продовжити життя. Нагадаємо, що жирних кислот багато не лише у жирній рибі, але й, наприклад, у авокадо, а також у таких популярних видах перекусу, як гарбузове і соняшникове насіння.

Читайте також