Важила як яблуко: сінгапурським лікарям  вдалося виходити дитину

Важила як яблуко: сінгапурським лікарям вдалося виходити дитину

Дівчинку, яку вважають найменшою новонародженою в світі, виписали з лікарні в Сінгапурі після 13 місяців інтенсивного лікування. Квек Юй Сюань важила при народженні всього 212 грамів, її зріст був 24 см. За даними Національної університетської лікарні Сінгапуру, де народилася дівчинка, вона мала не так багато шансів вижити, але лікарям вдалося виходити дитину.

Дівчинка народилася, трохи не дотягнувши до 25-го тижня, що значно менше повноцінних 40 тижнів. Мати Юй Сюань народила її за допомогою екстреного кесаревого розтину на чотири місяці раніше терміну після того, як їй поставили діагноз прееклампсія - небезпечно високий кров’яний тиск, що може зашкодити життєво важливі органи і стати фатальним як для матері, так і для дитини.

Зараз Юй Сюань важить 6,3 кг. У неї все ще хронічне захворювання легенів, і їй знадобиться допомога з диханням у домашніх умовах. Однак лікарі кажуть, що з часом ситуація має покращитися. На лікування Юй Сюань зібрали майже 367 тисяч доларів США.

До цього рекордсменкою була новонароджена з США, яка важила 245 г, згідно з Реєстром найменших немовлят Університету Айови. Вона народилася в 2018 році. Раніше в Великобританії врятували найменших в світі близнюків.

Читайте також