В Україні продовжили перехідний період для е-лікарняних до 1 жовтня

В Україні продовжили перехідний період для е-лікарняних до 1 жовтня

Про перехід з 1 жовтня 2021 року медзакладів на е-лікарняні та видачу електронних рецептів на інсуліни йшлося під час онлайн-наради, під керівництвом Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

Наразі в Україні в середньому 85 відсотків медичних закладів, які мають право експертизи тимчасової непрацездатності, перейшли на е-лікарняні. Разом з тим, технічна можливість видачі електронних листків непрацездатності забезпечена практично в усіх закладах.

Як наголосив Віктор Ляшко, медичні установи України мали повністю перейти на електронні лікарняні з 1 вересня, але через неготовність усіх закладів, термін дії перехідного періоду перенесено на 1 жовтня.

«Тому щоб електронні сервіси ефективно працювали, на місцях, серед іншого, потрібно забезпечити підключення до високошвидкісного інтернету закладів охорони здоров’я і таким чином уникнути проблем з їх роботою в медичних інформаційних системах та електронній системі охорони здоров’я», - наголосив Віктор Ляшко.

Процес повноцінного переходу на електронні лікарняні в Україні з 1 жовтня знаходиться на контролі в Прем’єр-міністра України, оскільки це безпосередньо пов’язано із питанням соціальних виплат. Адже електронний лікарняний передбачає інтеграцію як медичної, так і соціальної складової: лікуючий лікар формує електронний медичний висновок, на підставі якого на вебпорталі електронних послуг ПФУ в автоматичному режимі формується е-лікарняний.

Читайте також