У ВООЗ закликають вакцинованих людей носити маски через штам

У ВООЗ закликають вакцинованих людей носити маски через штам "Дельта"

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає повністю вакцинованих людей продовжувати носити маски та дотримуватися соціальної дистанції через поширення дуже заразного штаму "Дельта", який прийшов з Індії.

Про це заявила заступниця гендиректора ВООЗ з доступу до ліків і товарів медичного призначення Маріанджела Сімао, передає CNBC.

"Люди не можуть почуватися у безпеці лише тому, що вони отримали дві дози вакцини. Їм все ще потрібно захищатися", — сказала Сімао.

Вона зазначила, що вакцина не зупинить передачу вірусу і люди повинні продовжувати носити маски, дезінфікувати руки, дотримуватися дистанції та уникати скупчень людей. Крім того, у ВООЗ закликають щеплених людей бути обережними, оскільки значна частина світу залишається невакцинованою, а заразні штами, такі як "Дельта", поширюються у багатьох країнах.

Своєю чергою, головна наукова співробітниця ВООЗ Сумья Свамінатан зазначила, що штам "Дельта" вдвічі заразніший від різновиду коронавірусу, виявленого в Ухані. За її словами, враховуючи швидкість поширення цього різновиду коронавірусу, він може стати домінуючим у світі.

"Хороші новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання", — сказала Свамінатан.

Читайте також