У Сербії вакцинованим платитимуть по 30 доларів

У Сербії вакцинованим платитимуть по 30 доларів

А тим, хто відмовиться від вакцинації, не оплатять "ковідний" лікарняний

У Сербії вирішили заохотити своїх громадян, аби ті активніше робили щеплення від коронавірусу.

Як заявив на телеканалі Pink президент Сербії Александр Вучіч, усім громадянам віком понад 16 років, які вакцинуються, заплатять по 3 тисячі динарів (30 доларів США).

Для того, щоб одержати ці гроші, серби мають щепитися до 30 травня.

- Ми не можемо ввести негативні й дискримінаційні заходи стосовно тих, хто не хоче вакцинуватися, хоч я вважаю їхню поведінку егоїстичною і безвідповідальною, — пояснив Вучіч. — Тому ми ухвалили рішення надати додаткову фінансову допомогу всім щепленим громадянам.

Президент також розповів, що люди, які «через когось» інфікуються коронавірусом після вакцинації, матимуть право на оплачуваний лікарняний. А от невакцинованим особам, які захворюіть на ковід, лікарняні не оплатять.

Вакцинація у Сербії стартувала у грудні 2020 року. У країні використовують вакцини Pfizer/BioNtech, AstraZeneca/Oxford, Sinopharm і Sputnik V. За даними Reuters, близько третини 7-мільйонного населення Сербії вже вакцинувалося.

А тим часом…

У штаті Нью-Джерсі (США) влада розпочала кампанію «Укол і пиво» (Shot and a Beer). Кожен житель штату, якому понад 21 рік, отримає безкоштовне пиво — якщо вакцинується від "ковіду" протягом травня. Про це повідомив губернатор Нью-Джерсі Філ Мерфі.

Читайте також