У Колізеї реставрують підлогу

У Колізеї реставрують підлогу

Влада Італії схвалили план з оснащення стародавнього Колізею в Римі новою підлогою. Після реставрації відвідувачі отримають можливість стояти там, де колись боролися гладіатори.

Міністр культури Даріо Франческіні оголосив про проект будівництва дерев’яної висувної підлоги в своєму "Твіттері".

Італійська інженерна компанія Milan Ingegneria виграла тендер на суму 18,5 мільйона євро на будівництво та встановлення висувної конструкції, яка відновить традиційну "арену" часів стародавнього Рима. Планується, що роботи будуть завершені у 2023 році.

Нині у пам'ятки, якій понад 2000 років, немає підлоги. Її видалили археологи у 19 столітті. Під нею виявили підземну мережу тунелів, де розміщувалися гладіатори і тварини.

За словами Франческіні, будівництво нової полегшеної підлоги всередині римського Колізею надасть відвідувачам можливість поглянути на старовинну споруду з нової точки.

Покриття буде висувним і його зроблять з деревини Аккої, отриманої за допомогою особливого процесу, що підвищує міцність і довговічність. Деякі частини підлоги будуть побудовані з мобільних панелей, які завдяки обертанню і переміщенню, гарантуватимуть гнучкість і дозволять відкрити підземні конструкції для природного світла.

По периметру 24 блоки механічної вентиляції контролюватимуть температуру і вологість підземних приміщень.

Також буде встановлена система збору дощової води для туалетів.

Читайте також