У США виловили 100-річного осетра розміром з людину

У США виловили 100-річного осетра розміром з людину

Фахівці Служби охорони рибних ресурсів і дикої природи США (FWS) відпустили на волю величезну 109-кілограмову самку озерного осетра. Припускають, що вона живе на світі мінімум 100 років. Рибу зловили в річці Детройт (штат Мічиган, США).

- Ми намагаємося охороняти цей промисел. Рибалки намагаються зловити величезного осетра. Зазвичай ловлять рибу вагою 100 фунтів (45 кілограмів). Але рибу такого розміру, як ця, ловлять дуже і дуже рідко, - сказав біолог Джастін Чиотти.

Працівники FWS Пейдж Вігру, Дженніфер Джонсон і Джейсон Фішер вже наловили 20-літрове відро риби, коли Фішер відчув легкі ривки волосіні. Через мить риба з’явилася на поверхні річки. Члени команди були шоковані її розмірами.

- Їм трьом довелося напрягтися, щоб підняти її на борт, - сказала Вігру.

Експерти сфотографувалися з рибою, на знімку її довжина дорівнює зросту людини. Її виміряли - довжина становить 6 футів 10 дюймів (186 сантиметрів). Вчені припускають, що осетер вилупився у 1920-х роках. Вони припускають, що риба може бути набагато старшою.

У Великих озерах нараховують близько 30 тисяч особин осетрових, з яких близько 6,5 тисячі мешкають в річці Детройт. Дослідники FWS ловлять рибу для збору наукових даних, необхідних для захисту і відновлення популяції. Однак спійманих осетрових відпускають після досліджень, оскільки цей вид осетра у списку зникаючих видів на території Мічигану.

Читайте також