У прем`єр-міністерки Швеції прибирала нелегалка

У прем`єр-міністерки Швеції прибирала нелегалка

25-річну громадянку Нікарагуа, що прибирала на віллі прем'єр-міністерки Швеції Маґдалени Андерссон, затримала поліція. Мігрантка випадково увімкнула сигналізацію, і на віллу прибули правоохоронці, які з’ясували: прибиральниця перебуває у Швеції нелегально... Про це розповіло шведське видання Expressen.

За даними видання, навесні 2020 року прибиральниця, яку затримали на віллі прем'єр-міністерки, одержала від Управління міграції припис про депортацію зі Швеції. Однак до депортації не дійшло - покидати Швецію нікарагуанка не поспішала. А восени минулого року жінка здійснила крадіжку в стокгольмському торговельному центрі Ahlens, за що одержала від суду умовний термін.

Як пояснила в інтерв'ю Expressen глава уряду Швеції, її увів у оману власник клінінгової фірми. Мовляв, бізнесмен неодноразово запевняв Андерссон, що усі його працівники працюють абсолютно легально, ба більше, підписали “колективний договір із профспілками”... “Я вже припинила усі контакти з цією клінінговою фірмою, - каже прем'єрка. - І тепер очікую, що відповідальні органи доберуться до суті того, що сталося”.

Читайте також