У футболці на лютий мороз: Андрія Козака називають

У футболці на лютий мороз: Андрія Козака називають "крижаною людиною"

41-річного Андрія Козака з Вінниці називають "крижаною людиною". Вже другу зиму поспіль обходиться без верхнього одягу.

Чому зробив виклик холоду, він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

- Передусім це загартування духом. Я став на шлях дослідження себе і власних резервів. Тепер демонструю той прихований потенціал, який є в кожного з нас, - сказав Андрій. - Восени 2019 року прийняв рішення – позмагатися з залежністю від зовнішнього тепла. Верхнього одягу не носив. З осені ходив тільки у джинсах і футболці або сорочці. Челендж вирішив продовжити і взимку. Тепер моя життєва парадигма складається з трьох ніколи: ніколи не нехтуй можливістю пізнати себе, ніколи не зупинятися і ніколи не здавайся. Це ключові позиви до себе і інших на шляху трансформації.

Андрій Козак працює в обласному Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. На роботу ходить пішки. Це - 30-40 хв в один бік. Приймає холодний душ. Влаштовує щоденні пробіжки. Не курить і не вживає алкоголю.

- Щодня пробігаю 5-9 кілометрів. Якщо зранку не виходить, можу робити це пізно ввечері. Тренуюся за будь-якої погоди. Біг став невід'ємною потребою. Більшу частину свого життя не загартовувався взагалі. Відносив себе до теплолюбних людей. У дитинстві мої батьки переймалися, щоб я був одягнутий по погоді. В холодну пору носив декілька теплих светрів, куртку, шапку. Відколи перестав вдягати верхній одяг, мій імунітет зміцнів. Переконався в цьому, коли два тижні піклувався про коронавірусного хворого і не заразився", - сказав Андрій Козак.

Вінничанин Андрій Козак наголошує, що загартовуватись потрібно поступово, щоб зниження температурного режиму не було різким.

- Челендж почався не відразу з зими, а після літа. Тренування холодом має проходити плавно. Ще один аспект - обов'язково треба починати з теплої пори. Я нікого не закликаю повторювати мій досвід. Це все дуже індивідуально і передусім це ментальна робота над собою.

Читайте також