У 95 років садить город

У 95 років садить город

95-річна Василина Булейко — найстарша жителька села Тинне Сарненського району. Попри свій вік, вона має добру пам’ять і може назвати на ім’я усіх своїх 16 внуків, 67 правнуків і три праправнуки, пише Суспільне.

Василина Булейко має власні 10 соток городу біля дому. За ним 95-річна жінка доглядає самостійно. На грядці росте картопля, гарбузи, кукурудза та інша городина. Жінка сподівається на хороший урожай.

- Оце мій город — від тієї груші й по той корчик. Я вже два рази його сама сапала. Але ось знову росте бур’ян — вже не буду сапати. Хай вже покриває. Як Бог дасть, то щось наросте, - каже жінка.

Василині Булейко 31 серпня виповниться 96 років.

- Я з дитинства трудилась. 22 роки в колгоспі робила, а 16 — пошту носила, бо я польські три класи закінчила, вміла рахувати. Пам’ять добра, — додала довгожителька.

Проживає жінка з онуком та його дружиною. Часто ходить на релігійні збори в місцевий дім молитви та в магазин. Також любить просто прогулятися вулицею села. Розповіла, що найбільше пишається своєю родиною.

- Онуків у мене 16, правнуків 67, але не знаю кого більше — хлопців чи дівчат. А праправнучок троє: дві дівчини й хлопчик. Родина велика. Мої дівчата-онучки рахували, то вже із зятями й невістками — понад 130 осіб, - каже жінка.

Усіх членів родини Василина Булейко впізнає на фото й знає про зміни в їхньому житті. Має добру пам’ять, бо часто читає, найбільше — Біблію.

Василина Булейко каже, що усе життя чесно працювала. Цього ж бажає й наступним поколінням:

- Щоб не було війни, щоб жили мирно, щоб довго жили. Щоб одне одного любили, щоб не крали й гарно працювали.

Читайте також