Стелу пам’яті загиблим бійцям зводять у Здолбунові

Стелу пам’яті загиблим бійцям зводять у Здолбунові

На площі Героїв Майдану у Здолбунові розпочали ремонт для встановлення стели загиблим бійцям. Їхні портрети зобразять на склі та розташують на двох металевих каркасах.

На будівництво конструкції з міського бюджету виділили півтора мільйона гривень.

За словами секретарки Здолбунівської міської ради Валентини Капітули, на площі Героїв Майдану спочатку знаходився стенд з портретами загиблих з числа Небесної сотні. Згодом його доповнили світлинами військовиків, які загинули під час антитерористичної операції та повномасштабного вторгнення в Україну.

- Ми звернули увагу, що закінчуються місця, де ми можемо розміщувати портрети на площі Героїв Майдану. Сюди приходить багато родичів загиблих та жителі Здолбунова, покладають квіти, ставлять свічечки. Щоб там нікого не було — це практично рідкість. Тим більше родини підходять, торкаються руками цих портретів. Тобто це місце стало у нас, свого роду, сакральним, — розповіла секретарка.

Валентина Капутіла розповіла, що у лютому 2024 року підготували ескіз проєкту стели, який винесли на обговорення сесії Здолбунівської міськради. За словами секретарки, орієнтовно у квітні проєкт погодили, і на документацію виділили 100 тисяч гривень, а на саме будівництво — майже півтора мільйона гривень.

- Ми будемо зменшувати розмір кожного портрета. Вирішили, що зробимо їх на склі, каркас буде металевий, для квітів передбачили місце, — поділилася Валентина Капітула.

Вона зауважила, що стела матиме дві частини та буде розташована по периметру площі Героїв Майдану. В кінці серпня розпочали встановлювати першу частину конструкції. Завершити будівництво планують до кінця цього року.

Читайте також