Боєць з Рівненщини став

Боєць з Рівненщини став "Героєм України". Посмертно

Звання "Герой України" Віталію Радіо — військовослужбовцю 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, мешканцю села Кургани Березнівської громади - присвоїв Президент України Володимир Зеленський. Посмертно.

Як ідеться в указі, звання "Героя України" з орденом "Золота Зірка" присвоїли старшому сержанту Віталію Радіо "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові".

Віталій Радіо доєднався до лав ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення. Він служив у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша з дня її створення, був головним сержантом роти.

Як зазначили у Березнівській міськраді, наприкінці березня 2024 року він отримав завдання очолити групу підсилення. Їхня мета була зачистити місцевість та будівлі від російських військ після штурму населеного пункту на Донеччині: "Бійці під командуванням нашого земляка обережно просувалися околицею села та обстежували будинки. В ході зіткнень старший сержант особисто знешкодив автоматним вогнем 10 ворогів".

Першого квітня 2024 року російські війська виявили групу та завдали удару дроном-камікадзе.

"Почувши звуки дрона, Віталій Радіо віддав наказ групі розосередитись та в останній момент відштовхнув від себе бійця, який був поруч. У підсумку — група Віталія виконала поставлене завдання", — зазначили в міськраді.

Головний сержант під час виконання завдання отримав смертельне поранення.

Читайте також