Горять трава, чагарники та лісова підстилка

Горять трава, чагарники та лісова підстилка

У Сарненському районі горять чагарники та суха трава. Рятувальники ліквідують дві пожежі на відкритих територіях поблизу Старого Села та між селами Будимля та Жадень. Зайнялась трава ще минулої суботи.

- Це дві різні пожежі, вони між собою не пов’язані. Там працює 17 одиниць техніки та понад 80 осіб, серед яких — лісівники, рятувальники, працівники місцевої пожежної команди та місцеві жителі, — повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Рівненській області.

За інформацією рятувальників, нині збільшилася кількість пожеж через спалювання сухої трави, побутового сміття. У них за день може бути по 29 пожеж на відкритих територіях.

За словами начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля, який побував на Сарненщині, загалом ситуація контрольована, люди не постраждали, загрози населеним пунктам немає. Ускладнює пожежегасіння сильний вітер. Наразі фахівці з’ясовують, що стало причиною загорання.

До слова, упродовж 8 вересня рятувальники ліквідували 19 пожеж на відкритих територіях. Вони нагадують, що за спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачається штраф від 3 060 до 6 120 грн, на природоохоронних територіях — від 6 120 до 12 240 грн.

Читайте також