Собака-терапевт Мася реабілітує поранених бійців

Собака-терапевт Мася реабілітує поранених бійців

У Клеванському госпіталі вперше на заняттях з каністерапії залучили собаку на прізвисько Мася. Вона має спокійний характер та любить людей. Саме через це власниця Масі Саша Леман вирішила долучити її до реабілітації, повідомляє Суспільне.

Дог-тренерка Саша Леман разом зі своєю семирічною собакою Масею вперше провела заняття із каністерапії. Жінка забрала тварину з вулиці після того, як її підстрелили невідомі.

- Вона дуже любить людей і взаємодіяти з ними. Важливо, щоб собака слухалася, була нейтральною до усіх подразників, щоб її не лякали візочки, милиці, щоб вона спокійно реагувала на людей. Коли ми не тренуємось, Масіна улюблена справа — гуляти річкою, і валятись на траві. Більшість часу вона просто спить, відпочиває. Дуже любить гуляти, лазити по камінню, — розповіла власниця собаки.

Військовослужбовець Олег Покотило, який відвідав каністерапію, зазначив, що під час лікування взаємодія із тваринами допомагає. Також він поділився, що разом з ними на передовій було багато тварин, яких вони доглядали.

- Дуже люблю собак та котів. Коли ми були в Донецьку, мали п’ять котів та три, або чотири собаки, яких годували. Одного котика я окремо годував і привчив, щоб він зі мною разом спати лягав. Засинав на грудях, чи на шиї. Коли стріляли росіяни, він першим прокидався і будив мене. Я його хотів забрати з собою, але не встиг. Сумую за ним, — розповів військовослужбовець.

Читайте також