Шольц відкинув вимогу Путіна сплачувати за газ у рублях

Шольц відкинув вимогу Путіна сплачувати за газ у рублях

Більшість чинних угод про закупівлю газу вимагають сплати в євро або доларах США.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув вимогу Росії щодо розрахунків за російський газ у рублях. Він нагадав, що більшість договорів передбачають сплату в євро чи доларах.

Про це пише видання Politico.

“Ми вивчили це питання. Наразі з'ясували, що є фіксовані контракти, у яких зазначено валюту, в якій здійснюються платежі платежі. І здебільшого там вказані євро чи долар", - зазначив канцлер.

Він також підкреслив, що G7 погодилася “зберігати санкції проти Росії стільки, скільки необхідно, і стежити за їхньою ефективністю”.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про прийняте рішення зобов?язати покупців газу з "недружніх" країн купувати рублі на російському ринку та сплачувати за постачання газу в російських рублях.

"І США, і ЄС оголосили, в принципі, дефолт за своїми зобов'язаннями перед Росією. І тепер у світі кожен знає, що зобов'язання у доларах і євро можуть бути не виконані. Абсолютно очевидно, що у зв'язку з цим постачати і в ЄС, і в США, і отримувати оплату в доларах, євро не має для нас жодного сенсу”, — сказав Путін.

Читайте також