Рада проголосувала за призначення Віталія Коваля головою Фонду держмайна

Рада проголосувала за призначення Віталія Коваля головою Фонду держмайна

Депутати Верховної Ради підтримали кандидатуру Віталія Коваля на посаду голови Фонду держмайна України. Подання про його призначення до парламенту вніс Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

- Держава покликала – я йду. Дякую Володимиру Зеленському та Офісу Президента за довіру, а також кожному жителю Рівненщини за підтримку, - зазначив Віталій Коваль . - Важливо перезавантажити роботу потужного державного органу - Фонду держмайна, вже сьогодні. Саме на цю установу і на мене, як нового керівника, покладається велика відповідальність - працювати на перемогу України. Завдання, щоб всі кошти, згенеровані фондом, йшли на обороноздатність і зміцнення держави.

Також Віталій Коваль висловив впевненість, що наступний очільник області ефективно і достойно продовжить роботу професійної команди. Частина її залишиться працювати в регіоні, а частина невдовзі буде столичними управлінцями.

- Приємно, що на головні державні посади приходять люди, які чудово розуміють, для чого потрібні індустріальні парки, локалізація, державна підтримка переробної промисловості, - відзначив заступник голови комітету з питань економічного розвитку у ВРУ Дмитро Кисилевський. - За останні два роки обговорював нові інструменти економічного розвитку громад з багатьма губернаторами – рівненський був одним з найефективнішим.

Нагадаємо, Віталій Коваль працював керівником Рівненської ОДА понад чотири роки. Після указу Президента України про його звільнення з посади, обов’язки керівника Рівненської ОВА виконуватиме перший заступник голови ОДА Сергій Подолін – відповідно до функціональних повноважень.

Читайте також