На Рівненщині ще п’ять підприємств визнали критично важливими

На Рівненщині ще п’ять підприємств визнали критично важливими

П’ять підприємств Рівненщини визнали критично важливими для економіки області. Таке рішення прийняли під час засідання робочої групи з визначення підприємств, установ і організацій області критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, повідомляє пресслужба РОДА.

Серед них, зокрема підприємства деревообробної галузі, машинобудування та теплопостачання.

- Такий статус дає можливість бронювання до 50% військовозобов’язаних працівників. Усі визначені комісією компанії відповідають критеріям, які встановив Кабмін», - повідомив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Костянтин Мокляк.

Він зазначив, що відповідно до порядку, компанії подають документи в ОВА, де після їх погодження надсилають в Генштаб і Мінекономіки. Якщо ж важливість підприємства підтвердять на центральному рівні, то ті зможуть забронювати до половини військовозобов'язаних.

Нагадаємо, що підприємство повинно відповідати мінімум трьом критеріям постанови Кабміну – відсутність заборгованості із сплати податків та заробітної плати, а також бути економічно активним та виробляти важливі товари чи надавати такі ж послуги.

Читайте також