Перша жертва  вірусу «Аляска»

Перша жертва вірусу «Аляска»

Представники охорони здоров’я Аляски ідентифікували першу відому смерть, пов’язану з нещодавно виявленим вірусом під назвою «Аляска», повідомляє CNN.

За даними Департаменту охорони здоров’я штату Аляска, з моменту виявлення в 2015 році було зареєстровано сім випадків зараження віспою Аляски. Останній випадок був виявлений у літнього чоловіка, який помер минулого місяця.

«Це перший випадок важкої інфекції віспи Аляски, яка призвела до госпіталізації та смерті», — йдеться в повідомленні департаменту охорони здоров’я.

Лікарі зазначають, що чоловік проживав один у лісовій зоні та контактував з бездомною кішкою, яка регулярно дряпала його та полювала на дрібних гризунів. Передбачалося, що міг заразитися «аляскинською віспою» саме від неї. Проте результати тесту тварини на AKPV виявилися негативними.

Експерти кажуть, що хвороба часто протікає в легкій формі, і що інфекції залишаються рідкісними серед людей, оскільки вірус в основному зустрічається в популяціях дрібних ссавців по всій Алясці.

- Шість із семи випадків були легкими та самообмеженими, тому пацієнту навіть не потрібно було отримувати допоміжну допомогу від медичного працівника, — сказав державний епідеміолог і голова секції епідеміології Аляски Джо Маклафлін.

Тим не менш, є багато чого, що невідомо про вірус, сказав Маклафлін, включаючи те, як він поширюється від тварин до людей і як довго існує.

Читайте також