Нідерландець біжить з Амстердама до Києва, аби зібрати кошти на

Нідерландець біжить з Амстердама до Києва, аби зібрати кошти на "швидкі"

Бігун із Нідерландів Боас Крагтвейк вирішив пробігти відстань з Амстердама до Києва, аби зібрати кошти на автомобілі швидкої допомоги для України.

Минулої суботи він побував у Рівному. Тож спортсмен у супроводі місцевих учасників спільноти Rivne Running Club зустрівся із представниками місцевої влади.

Боас розповів, що його забіг триває понад 40 днів. За цей час вдалося зібрати 47 тисяч євро. Тридцять з них вже витратили на купівлю медичного авто, у планах зібрати кошти, аби придбати іще один автомобіль для українських військовиків.

- Це забіг у 2,5 тисячі кілометрів. Але я вирішив подолати їх, аби люди в Нідерландах зрозуміли: війна не далеко - вона ось тут, ти можеш до неї добігти. Бо інакше, якщо ти не слідкуєш за новинами, то здається, що вона нас не стосується. Ми були у Львові, спілкувалися з вимушеними переселенцями і на собі відчули, як це, коли лунає повітряна тривога, коли потрібно спускатися в укриття. Тож іще більше запалися бажанням допомогти Україні, - каже Боас Крагтвейк.

Крагтвейк пробігає від 40 до 60 км за добу, залежно від відстані між містами. За ним у фургоні для відпочинку їдуть його менеджер і фотограф. Після 10 днів і близько 500 км бігу Крагтвейк зібрав 22 тисячі євро на своїй сторінці GoFundMe “Ultra4Ukraine”.

Чоловік планує прибігти до української столиці 10 вересня.

Читайте також