На Рівненщині перевізники просять переглянути вартість проїзду

На Рівненщині перевізники просять переглянути вартість проїзду

Від жовтня цього року управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА отримує звернення від перевізників із проханням підвищити тарифи на пасажирські перевезення. Наразі розглядають підвищення цін не більше, ніж на 18%.

Перегляд вартості проїзду перевізники пояснюють зростанням цін на пальне, запчастини, послуги автостанцій до 60%, а також майбутнім підвищенням рівня мінімальної зарплати з 1 січня та 1 квітня 2024 року.

- На сьогодні діє тариф, що було встановлено у квітні минулого року — 1,60 грн за один пасажиро-кілометр. Перевізники подають розрахунки на 1,96 — 2,20 грн. Проте, враховуючи соціальну складову та фінансову спроможність населення, ми будемо розглядати підвищення тарифу лише до 1,90 грн. Тобто на 18%, — зазначив в.о. начальника управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець.

Він додав, що до ОДА надходять заяви від перевізників щодо припинення перевезень на окремих маршрутах чи рейсах через їхню збитковість.

- Нині низка маршрутів залишаються відкритими. Для прикладу, на останній конкурс на право здійснення перевезень пасажирів винесено 39 об’єктів, з яких — на 26 взагалі були відсутні претенденти. Великою проблемою є відсутність водіїв, частину з них мобілізували до ЗСУ, - додав Віталій Харковець.

Він також зазначив, що схожа ситуація на міських та міжобласних маршрутах.

Читайте також