У Рівненській та Костопільській ВЛК - найбільше рішень про непридатність

У Рівненській та Костопільській ВЛК - найбільше рішень про непридатність

На засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність», до якої входять представники силових структур, ОДА та аудитори, проаналізували роботу військово-лікарських комісій.

Цього разу розглянули роботу Рівненської та Костопільської військово-лікарських комісій. Саме у цих ВЛК найбільше рішень про непридатність до військової служби.

Члени робочої групи заслухали доповіді начальника обласного ТЦК та СП, керівників зазначених ВЛК та профільного департаменту ОДА. У результаті Олександр Коваль доручив проаналізувати роботу кожного лікаря комісій. Далі Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА спільно з ТЦК та СП розглянуть рішення тих медиків, котрі найчастіше направляють військовозобов’язаних на дообстеження.

- Більшість військовозобов’язаних у цих двох ВЛК – на дообстеженні. Це створює передумови для ухиляння від служби. Тому проаналізуємо системність висновків, моніторимо динаміку. Напрацьований механізм таких перевірок будемо застосувати для усіх 19-ти ВЛК. Будь-які порушення в системі роботи військово-лікарських комісій будуть передаватися до правоохоронних органів, - наголосив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Читайте також