На Клесівському гранітному кар'єрі почали видобувати бурштин

На Клесівському гранітному кар'єрі почали видобувати бурштин

На Рівненщині в Клесівському кар'єрі нерудних копалин почали видобувати бурштин та хочуть збільшувати гірничий відвід для того, щоб наповнювати ще більше бюджет.

Про це повідомляє  прес-служба обласної ради.

“ 48% власних доходів бюджету громади – податки, які сплачує «Технобуд». Ми активно вивчаємо думку мешканців про пріоритети, які потрібно розвивати, та відповідно вкладаємо додаткові кошти на покращення життя громади”, - наголосив виконавчий директор підприємства Олександр Ковальчук.

 Як зазначає Олександр Ковальчук, до 2019 року вони займалися виключно видобуванням граніту. У рік підприємство виготовляє майже 6 мільйонів тонн продукції. Зараз там також почали видобувати бурштин. Хоча видобування бурштину – це не бажаний ними напрямок роботи. Однак, мусили до нього вдатися, щоб дістати будівельну породу, в якій зацікавлені. Зокрема, мають на меті збільшувати гірничий відвід для того, щоб наповнювати ще більше бюджет.

 На Рівненщині воно діє з 1949 року. Виробництво гранітного щебеню здійснюється за допомогою сучасного обладнання, виготовленого світовими лідерами в гірничій та будівельній галузі. Як відзначив Олександр Ковальчук, нині на підприємстві впроваджено 19 європейських стандартів.

 Також, вже з цього року на підприємстві планують продавати митий пісок, відповідно всі ліцезії вже отримано. Обмежуватися областю задля продажу не збираються.

«Технобуд» працює у Сарненському районі в Клесові, окрім того, це підприємство має ще дві філії у Київській та Чернівецькій областях. На Рівненщині воно діє з 1949 року. Виробництво гранітного щебеню здійснюється за допомогою сучасного обладнання, виготовленого світовими лідерами в гірничій та будівельній галузі. Як відзначив Олександр Ковальчук, нині на підприємстві впроваджено 19 європейських стандартів.

 

Читайте також