Майже 70 мільйонів — на розвиток фізкультури і спорту Рівненщини

Майже 70 мільйонів — на розвиток фізкультури і спорту Рівненщини

В обласному бюджеті для підтримки й розвитку фізичної культури та спорту на Рівненщині загалом передбачено 68,9 мільйона гривень.

На розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту закладено понад 34 млн грн. Зокрема, 14,6 млн грн — на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних ДЮСШ, 19,8 млн грн — на підготовку спортсменів школи вищої спортивної майстерності та фінансову підтримку ДЮСШ фізкультурно-спортивних товариств.

14,5 млн грн закладено в бюджеті Рівненщини на здійснення фізкультурно-спортивної та реабілітаційної роботи осіб з інвалідністю. Йдеться про утримання центрів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю та реабілітаційних шкіл (12,5 млн грн), проведення навчальних зборів, змагань та спортивних заходів для осіб з інвалідністю (1,9 млн грн).

На підтримку спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність, передбачено 6,2 млн грн. На діяльність місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та проведення фізкультурно-масових заходів для населення — 2,4 млн грн.

Майже 6,7 млн грн планується спрямувати на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

4,7 млн грн спрямують на фінансову підтримку регіональних та місцевих осередків всеукраїнських фізкультурно-спортивних об’єднань — для проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи, фізкультурно-масових заходів для населення.

Якщо порівнювати видатки на галузь фізичної культури і спорту Рівненщини, то вони зросли майже на 9 млн грн у порівнянні з 2020 роком.

Читайте також