На Рівненщині створюють мобільні бригади, які робитимуть щеплення від Covid-19

На Рівненщині створюють мобільні бригади, які робитимуть щеплення від Covid-19

З березня в Україні розпочнеться вакцинація проти коронавірусної хвороби. Вже сьогодні заклади охорони здоров’я та профільні управління вживають усі необхідні для цього заходи підготовки.

- Вже у березні в Україні розпочнеться перший етап вакцинації. Тому вже найближчим часом в області очікуємо централізованих поставок з МОЗ. Будуть створені мобільні бригади, які проводитимуть щеплення. На рівні МОЗу йдуть переговори із Національною службою здоров’я України щодо оплати медикам за кожне щеплення, як додаткова фінансова мотивація для бригади, - начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Він додав, що на Рівненщині забезпечені усі необхідні умови для застосування вакцин, підготовлені відповідні фахівці, а працівникам лікувально-профілактичних закладів роздали чіткі протоколи щодо етапності надання медичної допомоги під час проведення вакцинації населення.

Нагадаємо, вакцинація від Covid-19 відбуватиметься поступово у декілька етапів, починаючи з 1 березня 2021 року. В першу чергу буде вакциновано лікарів, військових, людей похилого віку, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також