"Майстер доносів" із Баварії потрапив до лікарні

У Німеччині 18-річний Ніклас Маттеї з Грефенхайніхена, який називає себе в соцмережах "майстром доносів", патрулює місто на велосипеді в яскравому світловідбиваючому костюмі та розшукує тих, хто порушує правила паркування. Він одразу робить фото на смартфон і повідомляє про порушників поліцію. Про це пише Bild.

У рідному містечку чоловік доніс уже на 8% мешканців, через що постійно стикається з образами та агресією.

За минулий рік Маттеї написав 4227 заяв про неправильне паркування, загальна сума штрафів становила 140 000 євро. Хлопець не дає спуску й чиновникам, уважно стежачи за тим, як вони витрачають ці кошти.

Він не боїться чіплятися і до поліції: нещодавно він відчитав патрульних за те, що номер їхньої машини був брудним. Юнак розвернувся й за межами міста. Його мета — викрити хоча б по одному порушнику по всій Німеччині. Нещодавно у Хемніці він доніс на відомого репера Фінча.

Бургомістр Грефенхайніхена Енріко Шиллінг украй незадоволений хлопцем. За словами чиновника, тисячі скарг Маттеї паралізують роботу поліції. Крім того, він сіє розбрат серед городян. Декілька з них вже звернулися зі скаргами на юнака.

- Такі витівки не можна терпіти. Ми розглядаємо всі правові заходи, — сказав бургомістр. - Я мрію, щоб його особлива обдарованість знайшла собі іншу сферу застосування.

Тепер за діяльністю "майстра доносів" стежать тисячі людей. Днями він приїхав до міста Кауфбойрена в Баварії, щоб зафіксувати випадки неправильного паркування автомобілів.

Коли жінка, чию машину сфотографував Ніклас, вимагала видалити фото її авто та спробувала забрати у хлопця смартфон, він раптово звалився на землю разом зі своїм велосипедом. Після цього "майстра доносів" доправили до лікарні каретою швидкої допомоги.

- Зі мною все гаразд, у мене просто синець. Велосипед отримав мінімальні пошкодження. Жінка намагалася відібрати у мене мобільний телефон. Від сили удару я впав. Скарга, звісно, вийшла, — розповів журналістам.

Всі ці деталі інциденту не завадили персоналу міської лікарні Кауфбойрена зустрічати Нікласа, як зірку. Лікарі та медсестри активно фотографувалися з "майстром доносів" на згадку.

Нагадаємо, Ніклас Маттеї виступив за відродження "Штазі" – репресивного Міністерства держбезпеки НДР. На його думку, в державі необхідний "абсолютний контроль" за громадським простором.

Читайте також