Магнітні бурі у лютому: медики попередили про небезпеку

Магнітні бурі у лютому: медики попередили про небезпеку

Магнітні бурі викликані активністю Сонця і, найчастіше, потужний викид протонів і електронів у космос, які у результаті спалахів у ньому, “долеют” до нашої планети за кілька днів. Спалахи провокують коливання магнітного поля Землі – і виникають бурі.

Їх вплив на організм людини відчувається протягом декількох днів – напередодні, у дні магнітних бур та кілька днів. Особливо складно переносять такі дні метеозалежні люди. Лікарі кажуть, що такими є більшість жителів планети, але по-різному. Крім того, реакція кожної людини на бурю може відрізнятися через її стан здоров'я, рівень стресу, фізичну активність і так далі.

Часто в період магнітних бур загострюються хронічні хвороби, у багатьох з'являється слабкість, апатія, можливі головні болі та зниження працездатності, – попередила лікарка Вікторія Савицька.

Одна з головних небезпек магнітних бур у тому, що під час них різко зростає кількість серцевих нападів, інфарктів, інсультів. Важливо розуміти, що бурі впливають на підвищують в'язкість крові, це створює додаткові ризики для здоров'я. Тому людям з будь-якими хронічними хворобами, особливо із серцево-судинними захворюваннями та схильністю до них важливо вдаватися до профілактичних заходів напередодні бур. Не зайвим буде проконсультуватися з лікарем заздалегідь і завжди матиме під рукою всі необхідні медикаменти.

До речі, магнітні бурі можуть не тільки спровокувати апатію та поганий настрій, а й справжню депресію, у ці дні збільшується кількість суїцидів.

Читайте також