Лужний розчин проти відкладення солей

Лужний розчин проти відкладення солей

Поради від лікаря нетрадиційної медицини Євгена Гуцалюка

Наш організм складається приблизно з 70% води. Вона забезпечує обмін солей, які згодом виводяться з тіла природним шляхом. Якщо організм працює правильно, тобто в ньому не порушений обмін речовин, солі виводяться легко. Інакше вони залишаються в організмі.

Найчастіше під поняттям «відкладення солей» мається на увазі накопичення солей кальцію та сечокислих солей. Вони спричиняють розростання кісткової тканини, що супроводжується гострим болем, особливо вночі та вранці. Можуть відкладатися в тканинах чи суглобах внаслідок порушення кровообігу, травм та операцій на кістках, одноманітності рухів, нестачі рухової активності.

Солі відкладаються лише в м’яких тканинах. Починається цей процес завжди з ніг, а точніше — зі стоп. Саме через відкладення солей у переважної більшості людей після 30-35 років потроху виникають ті чи інші проблеми зі стопами.

Зупинити цей процес можна елементарно простим способом: із допомогою содових обгортань. Приготувати содовий розчин. Сода — це сіль, яку треба перетворити на луг шляхом реакції, що може відбутися лише за високої температури. Тож соду залити окропом: неповну чайну ложку соди на склянку (200 мл) окропу. Обов’язково розмішати, щоб вийшов вуглекислий газ. Він є показником того, чи отримали ви лужний розчин. Якщо ви залили окропом соду й вуглекислого газу немає – значить, сіль (сода) стала просто розчином, в якому луг відсутній. Якщо ж почав активно виділятися газ, це означає, що відбулася реакція й сода перетворилася на луг — NаОН.

Приготувавши лужний розчин, візьміть якийсь предмет одягу — залежно від того, яку ділянку ніг вам потрібно покрити содовим розчином. Це може бути шкарпетка, гольф чи панчоха, обов’язково з бавовни. Синтетична тканина погано утримує воду. А ваше завдання — зробити так, щоб содовий розчин був на нозі якнайдовше. Можна взяти смужку з простирадла, намочити та намотати на ногу.

Після цього шкарпетку, панчоху чи смужку обмотати поліетиленом, найзручніше харчовою поліетиленовою плівкою. На шкарпетку можна надягти поліетиленовий пакетик. Це робиться для того, аби змочена тканина залишалася якомога довше мокрою, а поліетилен не допустить випаровування. Поліетиленову пов’язку слід зафіксувати, надівши суху шкарпетку, гольф чи панчоху.

Тримати таку пов’язку слід якнайдовше. Немає значення, накладаєте ви її вдень чи вночі. Важливо лише одне — тривалість цієї аплікації. Що довше її тримати, то більше солей вона витягне. Можна робити її щоночі, через ніч, раз на тиждень, раз на місяць. Це залежить від того, скільки солей ви накопичили і який ефект хочете отримати.

Такі аплікації сприяють не тільки очищенню від солей, а й загоєнню ранок на стопах, особливо п’ятах, ліквідації бородавок, знищенню грибків, оскільки вони бояться лугу.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з вашим лікарем.

Читайте також