Лікарка з Рівного евакуйовувала поранених з-під Ірпеня та Бучі

Лікарка з Рівного евакуйовувала поранених з-під Ірпеня та Бучі

Любов Ярмолюк - лікарка Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Жінка від початку російсько-української війни і аж до сьогодні допомагає військовикам на фронті як лікар-волонтер.

Свого часу пані Любов пройшла відбір і була зарахована до Першого добровольчого медичного батальйону ім. Миколи Пирогова (ПДМШ). А з початком повномаштабного вторгнення вона перебувала в Києві - займалася евакуацією поранених з-під Ірпеня, Гостомеля та Бучі.

Пройшовши вишкіл із надання медичної допомоги в польових умовах, лікарка з листопада 2022 року була зарахована в батальйон «Госпітальєри» Української Добровольчої Армії (УДА).

- Надавала медичну допомогу військовикам 3-го батальйону УДА та цивільному населенню. За три місяці цього року ми евакуювали 750 поранених із мінно-вибуховими травмами, відмороженнями, комбінованими політравмами, хімічними опіками різного ступеня тяжкості, – ділиться спогадами Любов Петрівна.

Свій професійний шлях пані Любов розпочала в 1981 році, закінчивши навчання в Тернопільському державному медичному інституті. Каже, що професію обрала не випадково.

- Мої прабабуся та бабуся по материнській лінії лікували по всій окрузі травами, приймали пологи. Неабиякий божий дар зцілення народними методами мала мама. Лікарями стали і моя сестра, і брат, а також його дружина, - каже Любов Ярмолюк.

Читайте також