Компанія Nikon представила свою  операційну систему

Компанія Nikon представила свою операційну систему

Компанія Nikon у своєму пресрелізі повідомляє про випуск NX Studio (версії 1.0) – нового програмного забезпечення, яке надає можливість зручно переглядати, обробляти і редагувати фотографії та відео. Користувачі цифрових фотокамер Nikon можуть безкоштовно завантажити цю програму вже зараз.

Новинка поєднує функції наявних програмних продуктів від компанії Nikon – додатку для перегляду зображень ViewNX-i* та програми для обробки й редагування зображень Capture NX-D*, що дає змогу користувачам переглядати, обробляти та редагувати зображення в єдиній програмі.

NX Studio успадковує широкий спектр існуючих функцій від ViewNX-i та Capture NX-D, включаючи деталізовані функції редагування, такі як Picture Control, балансу білого та корекції експозиції для даних у форматі RAW. Крім того, воно охоплює точки керування кольором, які дозволяють користувачам регулювати кольори в межах заданої області, і функцію ретушування для розширеної корекції. Структура меню організована по робочих процесах, що покращує загальну швидкість обробки для кожної функції і забезпечує більш плавний процес редагування фотографій та відео.

Це програмне забезпечення дає можливість передавати зображення до NIKON IMAGE SPACE – служби зберігання та обміну зображенями від компанії Nikon, яке постійно оновлюватиметься для забезпечення сумісності з новими моделями фотокамер.

Програмне забезпечення можна безкоштовно завантажити з вебсайту центру завантажень Nikon.

Основні функції NX Studio

  • Програмне забезпечення надає єдиний інтерфейс для перегляду, обробки й редагування фотографій та відео.
  • Зручне меню впорядковано за робочими процесами, що робить його простим у використанні та зрозумілим.
  • Програмне забезпечення використовує такі ж назви, як і в меню камери.
  • Різноманітні параметри відображення, як от полоса із варіантами попереднього перегляду в горизонтальній та вертикальній орієнтації, а також зручне відображення параметрів файлів.

Функції, успадковані від попередніх програм:

  • редагування інформації XMP/IPTC та керування попередніми налаштуваннями від ViewNX-i та деталізовані функції редагування, включно з керуванням кольорів за контрольними точками, від Capture NX-D.
  • Сумісність з іншим програмним забезпеченням, включаючи Nikon Transfer 2 і Camera Control Pro 2, що забезпечує злагоджений робочий процес обробки після зйомки.
  • Можливість вибору 2 форматів. 

Джерело: http://broadcast.net.ua

Читайте також