Google заманює користувачів в платний сервіс

Google заманює користувачів в платний сервіс

Google почала вельми активно просувати преміум-функції в своєму популярному сервісі “Фото”. Заради цього корпорація добра “забула” про свої минулі заяви і навіть стала вводити користувачів в оману.

У 2015 році, коли сервіс «Фото» був представлений, Google запевняла, що при зберіганні фотографій в «високій» якості їх розмір стискається до 16 Мп, щоб займати менше місця. При цьому підсумкова якість самих знімків практично не погіршується. Тепер же компанія надає користувачам іншу інформацію. 

Нещодавно Google почала розсилати користувачам електронні листи з описом нових преміум-функцій, які доступні тільки тим, у кого оформлена підписка Google One. У листі є представлене вище зображення і наступні слова:

Фотографії оригінальної якості зберігають більше деталей, що дозволяє збільшувати, обрізати і друкувати фотографії з меншою кількістю помітних пікселів”, – заявляє Google.

В цілому ця заява вірна, завантажені в “Google Фото” знімки в “вихідній” якості дійсно зберігають більше деталей. Однак різниця з “високою” якістю не така значна, як показує компанія на своєму зображенні. В реальності вона помітна тільки при сильному наближенні.

Схоже, що Google таким чином підштовхує користувачів завантажувати свої фотографії саме в оригінальному дозволі. Але в цьому випадку безкоштовне місце в хмарному сховищі закінчиться швидше і доведеться за гроші оформляти підписку Google One. 

До того ж варто відзначити, що з 1 червня цього року всі нові фото і відео в «високій» якості також будуть враховуватися в рахунок загального сховища.

Джерело: https://bizua.org

Читайте також