APPLE ЗАПУСТИЛА ЕКСПОРТ ФОТО З ICLOUD В «GOOGLE ФОТО» ТА ІНШІ СЕРВІСИ

APPLE ЗАПУСТИЛА ЕКСПОРТ ФОТО З ICLOUD В «GOOGLE ФОТО» ТА ІНШІ СЕРВІСИ

Офіційного інструменту для оберненої задачі ні у Google, ні у Apple досі немає – доводиться обходитися ручним завантаженням

У MacRumors звернули увагу, що Apple представила офіційний інструмент для простого експорту фотографій і відеороликів з стрічки «Фото», яка зберігається в iCloud, в конкуруючий сервіс – «Google Фото». Під час даної процедури контент не видаляється з хмарного сервісу Apple, а лише дублюється на серверах Google.

Щоб скористатися експортом фото з iCloud в «Google Фото», потрібно перейти на офіційний сайт роботи з конфіденційністю Apple, пройти процедуру аутентифікації в системі за допомогою даних свого Apple ID і перейти в розділ «Отримання копії даних» через посилання «Запросити отримання копії даних».

Коли на екрані з’явиться вибір даних, які необхідно отримати від Apple, потрібно визначити варіант «Фото iCloud» і натиснути на кнопку «Продовжити». Важливо розуміти: якщо у вас дуже багато контенту на хмарі, процедура навряд чи буде сильно швидкою – на це акцентують увагу і в Apple.

Раніше в наступному меню Apple пропонувала тільки завантажити контент в офлайн-сховище або скористатися іншими варіантами його вилучення з iCloud. Тепер же тут з’являється і варіант перенесення в конкуруючий сервіс для зберігання мультимедійного контенту – «Google Фото».

Важливо розуміти, що на даний момент послуга експорту фото з iCloud в «Google Фото» доступна не для всіх регіонів. Apple не стала розгортати послугу глобально, щоб протестувати її. Зараз вона доступна для Apple ID, прив’язаних до Австралії, Канаді, Європейському Союзі, Ісландії, Ліхтенштейні, Нової Зеландії, Норвегії, Швейцарії, Великобританії та США.

У MacRumors уточнюють, що процес перенесення мультимедійного контенту з iCloud в «Google Фото» займає від трьох до семи днів. При цьому в Apple обов’язково перевірять, чи був запит здійснено саме вами. Про результати цієї операції вам повідомлять через прив’язану до Apple ID електронну пошту.

Звичайно, в інструменті є обмеження. Наприклад, розумні альбоми iCloud, а також живі фотографії і деякі варіанти формату RAW перенесені не будуть. Проте, інструменту під силу JPG, PNG, WEBP, GIF, MPG, MOD, MMV, TOD, WMV, ASF, AVI, DIVX, MOV, M4V, 3GP, 3G2, MP4, M2T, M2TS, MTS, MKV і деякі інші формати.

По можливості, фотографії в «Google Фото» зберігаються в тих же альбомах, в яких були в iCloud; відео розташовуються окремо. Також не зберігається процес редагування знімків в «Фото» на iPhone, iPad і Mac з можливістю повернутися до будь-якого з кроків – переноситься тільки останній варіант фото.

Цікаво, що запуск інструменту для переходу з iCloud в «Google Фото» Apple вирішила запустити напередодні зміни моделі монетизації останнього. Варто нагадати, що Google якраз вирішила прибрати варіант безкоштовного використання свого сервісу для зберігання знімків на користь задіяння сховища на «Google Диску».

Читайте також