Китайці будують копію

Китайці будують копію "Титаніка"

Завжди хотіли вирушити в океанський круїз на такому розкішному судні, як знаменитий "Титанік"? Для тих, хто мріє побувати на легендарному лайнері, китайці готують сюрприз: у провінції Сичуань будують копію затонулого "Титаніка".

Судно, яке назвали "Непотоплюваний "Титанік", матиме те саме облаштування, що і його історичний тезко, зокрема бенкетні й концертні зали, оглядові майданчики й басейн. Лайнер стоятиме на вічному причалі на річці Ціцзян. Копія "Титаніка" стане центральним атракціоном парку розваг Romandisea. На виготовлення копії лайнера пішло 23 тисячі тонн сталі, а коштувало будівництво мільярд юанів (153,5 мільйона доларів).

На відтворення найвідомішого на планеті круїзного судна головного спонсора проєкту надихнув голлівудський фільм-блокбастер «Титанік» 1997 року — свого часу найкасовіший фільм у світі, шалено популярний у Китаї. Бізнесмен Су Шао­юнь розповів, що створює копію судна завдовжки 260 метрів, аби зберегти спогади про справжній "Титанік", який у квітні 1912 року затонув у Атлантичному океані.

Будівництво триває уже шість років — довше, ніж будували оригінальний "Титанік". Усе через те, що абсолютно все на судні-копії, від їдальні до розкішних кают і навіть дверних ручок, має бути виконано точно так само, як на справжньому "Титаніку".

Гостям, які захочуть провести на судні ніч, це коштуватиме 2000 юанів (близько 150 доларів), каже Су. За його словами, парова машина, яка працюватиме, змусить гостей почуватися так, ніби перебувають у відкритому морі…

Су сподівається, що на відкриття копії "Титаніка" погодяться приїхати виконавці головних ролей у фільмі "Титанік", Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо, а також режисер цієї голлівудської стрічки Джеймс Кемерон

Читайте також