Канада скоротить кількість українських біженців

Канада скоротить кількість українських біженців

Канада вперше в історії країни планує встановити обмеження на кількість тимчасових мешканців. Зокрема, біженців з України, повідомив міністр імміграції Канади Марк Міллер.

Також під обмеження потраплять іноземні студенти, іноземні працівники і шукачі притулку. Кількість тимчасових жителів буде скорочено протягом наступних трьох років, а перше обмеження буде введено вже у вересні цього року.

Всього Канада планує скоротити кількість тимчасових мешканців до 5% від загальної кількості населення (наразі таких людей у країні 6,2%).

Міллер заявив, що в Канаді спостерігалося "різке збільшення кількості тимчасових жителів". Станом на 2024 рік, за його словами, в країні загалом проживає 2,5 мільйона таких осіб. У рамках нової політики канадські підприємства повинні будуть скоротити кількість тимчасових іноземних працівників, і зробити це вже до 1 травня.

Два винятки з правила становитимуть працівники будівельного сектору та сфери охорони здоров'я. Обмеження вважається значним зрушенням у політиці Канади, яка історично покладалася на відкриту імміграцію для заповнення вакантних робочих місць і розв'язання проблеми швидкого старіння робочої сили.

Читайте також