Імпорт кнопкових телефонів до Росії у першому кварталі 2022 року зріс на 43%

Імпорт кнопкових телефонів до Росії у першому кварталі 2022 року зріс на 43%

Про це пише РБК з посиланням на дані аналітичного центру GS Group.

Уточнюється, що країна придбала 3,5 млн. телефонів, що можна порівняти з показником 2017 року. При цьому дослідження показує, що постачання смартфонів впали на 14% - до 6,8 млн. Як зазначив глава GS Group Олександр Сурков, кнопкові телефони, як і раніше, популярні, відрізняються своєю простотою та надійністю, а також низькою ціною та довгостроковим зарядом батареї.

"Але сьогодні на співвідношення у продажах смартфонів і кнопкових телефонів набагато більший вплив мають неспоживчі фактори: турбулентність логістики, лояльність до бренду, який, як виявилося, може просто кинути свій ринок, і падіння купівельної спроможності по всьому світу", - сказав він.

Ретейлери вважають, що попит на кнопкові телефони падає, незважаючи на зростання імпорту. Так, у "М.Відео-Ельдорадо" заявили, що у першому кварталі 2022-го продано лише 1,3 млн таких апаратів, що на 11% нижче, ніж роком раніше. У "Мегафоні" та "Зв'язковому" розповіли про схожу статистику реалізації техніки. Проте, як наголосив представник компанії "Марвел-Дистрибуція", продаж зріс на 13,5%. Він також спрогнозував підвищення популярності кнопкових телефонів у другому кварталі.

Читайте також