Повз Землю за кілька днів пролетить величезний астероїд

Повз Землю за кілька днів пролетить величезний астероїд

Через кілька днів повз Землю пролетить величезний астероїд. Космічне тіло в чотири рази перевищує розмір Емпайр-стейт-білдінг.

За даними Центру вивчення об'єктів, що зближуються із Землею, 27 травня до нашої планети наблизиться найбільший у 2022 році астероїд. Космічний об'єкт під назвою 7335, пролетить повз Землю на відстані приблизно 4 мільйони кілометрів. Це майже в 10 разів більше за середню відстань між Землею і Місяцем.

Зазначається, що діаметр астероїда становить 1,8 км, він пролетить у відносній близькості до Землі. НАСА класифікувало цей космічний об'єкт як "потенційно-небезпечний". Це означає, що астероїд може завдати величезних збитків нашій планеті, якщо його орбіта будь-коли вийде на орбіту Землі.

За даними НАСА, 7335 є найбільшим астероїдом, який наблизиться до Землі цього року. За оцінками вчених, астероїд рухається зі швидкістю близько 76 000 км/год, або в 20 разів швидше кулю, що летить.

Астрономи Массачусетського технологічного інституту спостерігали за чорними дірами, які поглинають своїх зірок-компаньйонів для кращого розуміння цих космічних об'єктів. Вченим навіть вдалося відтворити звук поглинання зірки цими загадковими космічними ненажерами. 

Джерело: Science Alert

Читайте також