Їли в`ялену ковбасу: на Рівненщині четверо захворіли  на сальмонельоз

Їли в`ялену ковбасу: на Рівненщині четверо захворіли на сальмонельоз

Спалах сальмонельозу зафіксували у Вараському районі. Захворіли четверо осіб — двоє дорослих та двоє дітей. За лабораторними даними встановили, що причиною отруєння стала в’ялена ковбаса промислового виробництва.

- Це двоє чоловіків, віком 33 та 25 років і двоє дітей — дев'ятирічна дівчинка та дворічний хлопчик. Три випадки зареєстровано у сім'ї й ще один випадок окремо, але їх поєднує вживання одного продукту, — зазначила завідувачка відділу епіднагляду обласного центру контролю та профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

Вона пояснила, що, за лабораторними даними, у в'яленій ковбасі, виявили сальмонелу. Наразі фахівці Держпродспоживслужби з'ясовують походження сировини. Представники роздрібного суб’єкта господарювання сприяють епідрозслідуванню.

Наразі хворі — в задовільному стані.

Читайте також