Facebook Messenger протестує функцію колективної оплати

Facebook Messenger протестує функцію колективної оплати

У месенджері соціальної мережі незабаром можливо з'явиться нова платіжна функція під назвою Split Payments. Вона дозволить користувачам поділяти вартість рахунків при оплаті в інтернеті і не лише між іншими учасниками того чи іншого групового чату. Для того, щоб "розбити" платіж на кілька частин, користувачеві необхідно буде натиснути в груповому чаті кнопку "Почати" або зайти в розділ месенджера Payments Hub.

У меню, що відкрилося, слід вказати конкретну частину грошей, яку повинен буде внести кожен з учасників чату для оплати виставленого електронного рахунку. Далі месенджер сам розішле користувачам спеціальне повідомлення, де потрібно вказати деякі персональні дані та підтвердити здійснення транзакції. Інформація про рахунок буде також доступна в окремому розділі групового чату.

Функціонал вже запущений для обмеженої кількості користувачів США. За результатами тестування буде ухвалено рішення про його запуск та в інших країнах світу. Розробники кажуть, що функція розділеного рахунку може бути затребувана у випадках, коли компанія людей планує відвідати ресторан, кафе, або група друзів збирається придбати комп'ютерну гру з режимом участі і т.д.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Генеральний директор PayPal Ден Шульман минулого тижня розповів в інтерв'ю агентству CNBC, що у «Чорну п'ятницю» платіжний сервіс зафіксував різке зростання кількості користувачів, які використовують опцію «купи зараз, заплати пізніше» .

Читайте також