Facebook розсилає повідомлення про блокування облікового запису. Що відбувається і як цього уникнути

Facebook розсилає повідомлення про блокування облікового запису. Що відбувається і як цього уникнути

Компанія Meta почала розширювати свою програму захисту для користувачів Facebook. Вона допомагає захистити облікові записи користувачів, які можуть бути потенційною мішенню для злому. Якщо користувач не погодиться на активацію програми, обліковий запис заблокують.

Що трапилося

Користувачі почали отримувати повідомлення про захист своєї сторінки у Facebook. Усі, хто його отримав, мають прийняти умови програми Facebook Protect, інакше сторінку заблокують. Сторінка знову буде доступна, якщо користувач передумає і прийме нові правила.

Цю програму компанія протестувала ще 2018 року, але офіційно запустила перед виборами 2020 року в США для захисту від дезінформації та фейків. За даними Facebook, до програми приєдналися вже 1,5 млн. користувачів з 50 країн.

«Це програма для захисту облікових записів людей, які можуть наражатися на особливий ризик, таких як правозахисники, журналісти та урядовці», – кажуть у Facebook.

Також в описі сказано, що алгоритми програми зменшать показ фейкових даних і рідше показуватимуть акаунти та сторінки, які часто публікують недостовірну інформацію.

Британський спеціаліст із соціальних мереж Метт Наварра припустив у себе в Twitter, що програма захисту почала з'являтися у користувачів з великою кількістю передплатників або друзів. На скріншотах сказано, що такі облікові записи найчастіше зламують хакери. Адже вони захоплюють сторінки лідерів думок і поширюють дезінформацію.

 

Джерело: mc.today

Читайте також