Двічі отримав тяжке поранення, але вижив

Двічі отримав тяжке поранення, але вижив

Андрій Беленчук після закінчення Володимирецького ВПУ №29 був призваний на строкову службу, під час якої він потрапив аж на Луганщину. А вже потім, після «дембеля», Андрій повернувся додому та жив звичайнісіньким життям сільського мешканця.

Однак вже 25 лютого він, як і тисячі його земляків, пішов до ТЦК СП, щоб стати на захист рідної землі. Згодом Андрій Беленчук став штурмовиком у 68-ій окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша.

За виконані бойові завдання його нагороджено почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест». Але не так легко далася військовику ця нагорода.

Від смерті вперше врятував Андрія автомат, куди поцілила ворожа куля. Так і після другого тяжкого поранення молодий чоловік таки вижив. Вижив всупереч, хоч має пластину в передній частині голови, сліпий на одне око та чергова важка контузія позбавила слуху на одне вухо.

За взірцевість у службі командування військової частини також відзначило захисника Андрія Беленчука відзнакою «Хрест воїна-єгеря» І ступеня, і в свої 32 роки він вже «Учасник бойових дій».

Нині здоров’я Андрія не дозволяє йому виконувати завдання на лінії фронту, однак він не звільнився. Будучи обмежено придатним до військової служби, Андрій Беленчук продовжує службу в роті охорони Другого відділення Вараського районного ТЦК СП.

Читайте також